Problemen met Facebook oplossen

Problemen met WhatsApp kunnen verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld doordat de draadloze verbinding (WiFi) onvoldoende werkt. Wie gebruikmaakt van het mobiele internet van de provider loopt kans op storing. Daarnaast is er ook een mogelijkheid dat de storing niet aan de kant van de gebruiker ligt, maar bij Facebook. Dan is de storing niet op te lossen.

Sommige storingen kunnen zich voordoen door een fout met de update. Facebook werkt haar app iedere twee weken bij. Hoewel het uitvoeren van de update een automatisch proces is, is het toch mogelijk dat er iets verkeerd gaat. De app moet dan opnieuw geïnstalleerd worden.

Oplossingen Facebook storing

Er zijn verschillende oplossingen voor een Facebook storing. Controleer allereerst of meer mensen problemen met Facebook ervaren. Is dat (nog) niet het geval, dan kun je eerst kijken of alles aan jouw kant naar behoren werkt.

Problemen met draadloze verbinding

Problemen met Wifi in huis zijn vaak de oorzaak van allerhande storingen. Een belangrijk kenmerk van een storing met de draadloze verbinding, is dat andere apps en websites ook niet meer te bereiken zijn. Er is dan storing in het draadloze netwerk. Om zeker te weten dat het probleem in het draadloze netwerk ligt, kun je bijvoorbeeld eens Twitter of een nieuws-app gebruiken. Als deze apps net als Facebook geen verbinding kunnen maken, is er sprake van een verbindingsfout.

De draadloze verbinding moet dan gereset worden. Dan kan eenvoudig door eerst de router eens te herstarten. Routers verwerken dagelijks behoorlijk wat data, waardoor het mogelijk is dat er storing op kan treden. Bij de meeste routers kan via de software het apparaat opnieuw opgestart worden.

Werkt dit niet? Haal dan de stekker van de router voor tien seconden uit het stopcontact en sluit deze vervolgens weer aan. De volledige verbinding wordt dan opnieuw tot stand gebracht. Mogelijk is er een storing aan de hand bij de provider. In dat geval werkt het opnieuw opstarten van de router niet. Controleer dan aan de hand van de mobiele verbinding op de smartphone de website van de aanbieder.

Problemen met de mobiele verbinding

Hoewel 3G en 4G stabiele technieken zijn voor mobiel internet, is het mogelijk dat er storing optreedt. Dat komt mede doordat providers regelmatig de software van hun antennes bijwerken.

De eerste mogelijkheid is de verbindingen te herstellen door de smartphone in vliegtuigmodus te zetten. Schakel vervolgens na tien seconden deze instelling weer uit. Er wordt dan opnieuw verbinding gemaakt met de provider. Meestal werkt het internet daarna weer.

Als er dan nog geen internet is, is het mogelijk de smartphone even helemaal uit en weer aan te zetten. Het is uiteraard ook mogelijk dat er geen verbinding bij de mobiele provider is, als gevolg van een storing. Soms worden gebruikers ook geblokkeerd door bijvoorbeeld nog openstaande facturen.

Facebook opnieuw installeren

Als alle apps werken, maar Facebook niet werkt, is het mogelijk deze opnieuw te installeren. Dit is vaak de oplossing wanneer bijvoorbeeld het beginscherm van de app wel tevoorschijn komt, maar de app daarna weer wordt afgesloten of als deze blijft laden. Dit wordt veroorzaakt door een gefaalde update. Opnieuw installeren kan dan raadzaam zijn.

Android
– Ga naar ‘instellingen’
– Klik op ‘algemeen’
– Scroll door de applicaties totdat je Facebook ziet
– Klik op ‘Facebook’ en vervolgens ‘verwijderen’
– Zoek in de PlayStore naar Facebook en installeer deze
– Open de Facebook app en voer de inloggegevens in

iOS
Bij iOS werkt het opnieuw installeren van Facebook anders

– Houd het icoontje van Facebook twee seconden vast
– Klik op het kruisje om Facebook te verwijderen
– Ga naar de App Store en download Facebook opnieuw
– Klik op ‘installeren’ en daarna op ‘openen’
– Voer opnieuw de inloggegevens in

Storing bij Facebook

Heb je al deze tips geprobeerd, maar kun je nog steeds geen verbinding krijgen? Waarschijnlijk heeft Facebook dan zelf een storing. Bekijk dan de website van Allestoringen.nl voor meer informatie. Daar worden meldingen uit het hele land samengevoegd, wat een goed beeld geeft van of er een landelijke storing aan de hand is. We hebben ook een lijstje met overige problemen op Facebook gemaakt.