Overige problemen met Facebook

Naast de problemen met het openen van de app of website van Facebook, kunnen zich er ook andere problemen voordoen. De laatste jaren is de mate van privacy op Facebook volop in het nieuws geweest. Daarnaast doet Facebook regelmatig updates, waardoor bijvoorbeeld de volgorde van het overzicht (of: timeline) verandert.

Vrienden op Facebook

De eerste problemen hebben te maken met vrienden op Facebook. Het is mogelijk om bepaalde vrienden voorrang te geven op het overzicht, zodat je hun berichten als eerste ziet. Je kunt ook notificaties ontvangen als bepaalde gebruikers iets nieuws plaatsen.

Volgorde in timeline

Om de volgorde van je timeline te kunnen veranderen, moet je ingelogd zijn op de website van Facebook. Klik vervolgens op een vriend en ga naar zijn of haar profiel. Bij ‘volgend’ klik je op het pijltje klikken. Klik dan op ‘als eerste weergeven’. Berichten van deze vrienden verschijnen dan als eerste in je overzicht.

Notificaties voor gevolgde vrienden op Facebook

Wil je meldingen op je telefoon ontvangen zodra een vriend(in) iets nieuws heeft geplaatst? Ga dan naar diegene zijn of haar profiel en klik op het pijltje naast ‘vrienden’. Klik vervolgens op ‘meldingen ontvangen’. Je krijgt dan een melding op je telefoon en op je computer wanneer deze persoon iets nieuws geplaatst heeft. Zo mis je nooit meer het belangrijkste nieuws.

Privacy

Facebook is de laatste jaren negatief in het nieuws geweest. Het bedrijf zou de privacy van haar gebruikers niet op orde hebben. Daarom heeft een groot aantal mensen hun profiel volledig verwijderd. Toch zijn er ook manieren om de privacy te waarborgen, zonder Facebook volledig links te laten liggen.

Advertenties op Facebook stoppen

Bepaalde advertenties kunnen als irritant worden ervaren. Aangezien Facebook een gratis sociaal netwerk is en leeft van advertenties als inkomsten, is het niet mogelijk advertenties volledig te verbergen. Sommige advertenties wil je liever niet nog eens zien. Bijvoorbeeld omdat ze niet bij je passen, of omdat het gewelddadig of ongepast is.

Wil je een advertentie niet nog eens zien? Klik dan op de drie puntjes naast de advertentie. Klik vervolgens op ‘advertentie verbergen’. Is de advertentie tegen de richtlijnen van Facebook? Dan kun je de advertentie rapporteren. Je dient dan wel uit te leggen wat er precies tegen de richtlijnen is.

Berichten met iedereen delen uitschakelen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun berichten privé te maken. Dat kan op een aantal manieren. Ten eerste door naar de instellingen te gaan en dan ‘eerdere berichten beperken’ aan te klikken. Op die manier kun je alle eerdere berichten bijvoorbeeld op ‘alleen vrienden’ zetten, zodat je niet alle berichten met de hand hoeft te bewerken.

Je kunt ook je toekomstige berichten aanpassen. Standaard kan iedereen je berichten zien. Wanneer je dit niet wilt, kun je op ‘bewerken’ klikken en bijvoorbeeld ‘alleen vrienden’ aanklikken.

Wil je een enkel bericht alleen voor vrienden publiceren, of juist één bericht publiceren voor iedereen? Type dan je bericht bij ‘bericht maken’ en klik op ‘iedereen’ onderin het beeld. Daar kun je de juiste instellingen maken.

Problemen met inloggen op Facebook

Problemen met inloggen op Facebook komen vaak voor. Bijvoorbeeld doordat iemand het wachtwoord vergeten heeft, of doordat er problemen zijn met Facebook zelf. Er kunnen verschillende oorzaken van deze problemen zijn.

Wachtwoord vergeten op Facebook

Het komt relatief vaak voor dat mensen hun wachtwoord voor bepaalde websites vergeten. Schaam je niet als dat een keer gebeurt, het kan iedereen overkomen. Sterker nog; de meeste mensen die problemen hebben met Facebook, zijn hun wachtwoord vergeten. Als je ervan overtuigd bent dat je account gehackt is, dien je zo snel mogelijk maatregelen te nemen door je e-mailadres en wachtwoord te veranderen op Facebook.

Is je account gehackt? Dan kun je inloggen op Facebook met je oude wachtwoord. Je krijgt dan een schermpje te zien waarin je aan kunt geven dat je account gehackt is en dat je alle wijzigingen terug wil draaien. Facebook heeft een intelligent systeem dat zelf kan herkennen of het account inderdaad gehackt is.

In andere gevallen ben je wellicht je wachtwoord vergeten. Geen probleem. Klik op ‘wachtwoord vergeten’ en geef je e-mailadres in. Je kunt dan het wachtwoord opnieuw aanmaken. Wel dien je soms een aantal beveiligingsvragen te beantwoorden.

Kan geen verbinding maken met Facebook

Kun je om een andere reden geen gebruikmaken van Facebook? Controleer dan onze storingspagina om problemen met je eigen verbinding op te lossen. Dit kan door de internetverbinding te controleren of door de app opnieuw te installeren. Soms heeft Facebook zelf storing. Je kunt in dat geval zelf geen actie ondernemen om het probleem op te lossen.